Интимността е много важна в отношенията на мъжа и жената.

...
 
Интимността е много важна в отношенията на мъжа и жената.
Коментари Харесай

Липсата на интимност в брака води до развод – но кога и защо допускаме това?

 

Интимността е доста значима в връзките на мъжа и дамата. Тя поддържа искрата сред двамата сътрудници жива, а пристрастеността – мощна. За страдание колкото е значима, толкоз е и мъчно да се опази. Особено, когато става въпрос за дългогодишни връзки, в които настава безразличието и отегчението.

Всички сме чували известната сентенция, че двойките стопират да бъдат интимни откакто се оженят. Въпреки че истината в изказванието е противоречива, не може да се пренебрегне фактът, че откакто „ интервалът на медения месец “ в брака отмине, интимността ненадейно понижава.

Представяме ти някои от най-честите аргументи, заради които интимността сред мъжа и дамата избледнява.

Промяната във външността на дамата

Младостта е красива. Младостта е приятна. Младостта е изкусителна. Но младостта не е безконечна. Нито нежната кожа, нито съвършената фигура. С времето дамата претърпява промяна, която от време на време не се оказва толкоз удобна за нея. Много дами с напредването на възрастта качват килограми, както и при бременността. Да, списанията за хубост постановат модел за хубост, като не стопират да демонстрират известни персони, които на 40 години наподобяват съвършено, само че по какъв начин може да се прави сходно съпоставяне?

Жената в действителността е друга. Не всяка има опцията да си разрешава скъпи процедури, здравословно хранене или да спортува. Особено, когато се появяват и децата. А и не би трябвало да забравяме, че покачването на килограмите може да се дължи и на заболяване, а не на мързел, както множеството си мислят.

И колкото и да не ви се има вяра, смяната във външния тип на дамата може да бъде причина за липса на предпочитание за фамилиарност. Защото мъжът не я приема към този момент за красива и привлекателна. Тъжно и незаслужено, само че факт.

Депресия

Депресията е проблематично положение. Депресията е сериозна и никога не трябва да се подценява или подценява. Много постоянно чуваме от хора да назовават депресираните си другари „ мързеливи “ и да ги укоряват, че по през целия ден няма какво да се вършат и си мислят неприятни неща. Но това надалеч не е по този начин.

Депресията е болестно положение, за което би трябвало да се приказва и което би трябвало да се лекува. Депресията води до суицидни мисли, които се оказват съдбовни.

Тя също по този начин въздейства и на любовните връзки сред мъжа и дамата. Разбира се неподходящо. И доста постоянно в случай че един от двамата е депресиран, той няма предпочитание за безусловно нищо, в това число и за полови връзки със своята брачна половинка.

Появата на децата

Като че ли се е трансформирало в наклонност, когато се появяват децата в живота на мъжа и дамата, двамата да не помнят един за различен и да се отдадат напълно на грижите и развъждането на дребните съкровища. Да, децата са най-прекрасното нещо на този свят.

Те ни вършат същински щастливи и ни дават тласък и смисъл да живеем, само че никога не трябва да забравяме себе си и личните си потребности. Може би развъждането им е доста мъчно и изморително и всичко друго остава на назад във времето.

Но в случай че позволите интимността да си отиде от вашите връзки, това ще бъде пагубно за любовта ви. Защото неналичието на фамилиарност води до бракоразвод. И не – това не е решението. Не заслужавате това. Борете се за този брак и не забравяйте за личните си потребности и тези на сътрудниците ви.

Един от двамата не харесва половия акт

Още една причина, която може да докара до цялостна липса на фамилиарност във вашите любовни връзки е, когато една от двете страни не изпитва наслаждение от половия акт и надлежно не желае да го упражнява. Това в действителност може да се окаже сериозен проблем за връзките.

Неудовлетворението от правенето на обич може да се дължи на редица аргументи, някои измежду които контузии, възприятие на болежка, както и прекомерна тревога. Когато мислите ни са изпълнени с паника и терзания не може да се отпуснем добре и да се насладим на момента.

Не се харесвате повече и това е взаимно

Интимността е значима. Много значима. Но знаете ли кое е по-важно? Желанието за интимността. Привличането, което изпитваме към нашия сътрудник. Страстта, която извира от нас. И това прелестно възприятие, което изпитваме.

Да желаеме да бъдем тъкмо с този човек. И с никой различен. Още да не ни е докоснал, а към този момент да изтръпваме. Може би първоначално всички двойки не съумяват да се управляват, когато са дружно. Страстта надвива и не могат да се насладят един на различен.

Но с времето нещата се трансформират. Чувствата отслабват, даже и любовта. И остава единствено уважението, което малко или доста изпитвате към вашия сътрудник. Сякаш спираш да го харесваш външно. Не те притегля, даже не го намираш за хубав. Много е рисково, когато отегчението се появи в връзките ви. Защото то може да бъде разрушително за вашия брак. И от време на време даже любовта е безсилна пред него.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР